Kulunut viikko on itselläni kulunut vahvasti epämukavuusalueella, eli kotona neljän seinän sisällä kipeänä. Kun on tottunut liikkumaan päivittäin ulkona, on nämä sisällä vietetyt sairaspäivät todella pitkiä. No onpahan ollut aikaa tutkia hyllyn tuoreinta kahvipussia. Slurp toimitti nimittäin taas postilaatikkoon herkulliselta tuoksuvan paketin (kyllä, paketeista tuoksuu tuore kahvi), joka tarkemmin tutkittaessa paljastui erityisen kiinnostavaksi. Tämänkertainen sisältö oli Tampereelta, todellisen hyvän mielen paahtimon Kahwen paahtamaa Colombia Geishaa. Kyllä! Useimmille kahvinystäville jo sana Geisha saa aikaan jonkinlaisia mielikuvia hivenen erityislaatuisemmasta kahvista. Gesha (käytetään yleisesti kirjoitusmuotoa Geisha) on siis hyvin arvostettu Arabicalajike, joka on alunperin lähtöisin Etiopiasta. Yleisesti Geishat ovat tunnettuja makeista tai hedelmäisistä vivahteistaan ja ovat kahveina sinällään hyvinkin haluttua tavaraa.

Colombia Geisha tulee Kolumbian Huilan alueelta, El Jardinin tilalta. Siellä naisviljelijä Consuela Castro viljelee kyseistä kahvilajiketta noin 20,000 kahvipuun tilalla yhdessä keittobanaanin, persikan sekä appelsiinin kanssa. Kahvi kasvaa varsin korkealla, 1800 metrin korkeudessa ja se on pesukäsitelty. Viljelijä on itse saanut määrittää raakapavun hinnan, joka tekee tästä Kahwemaiseen tapaan varsinaisen hyvän mielen kahvin. Ennen paahtoprosessia paahtaja Joel Marttala Kahwella käyttää raakapavut kylmän paahtokoneen läpi saadakseen kahvipavun pintakalvon irtoamaan. Paahto on vaalean sorttista. Pussia availlessa ilmoille pääsee todellinen tuoksujen sinfonia, joka antaa odottaa itse kahvilta todella paljon. Tuoksussa on herukkaa, punaista marjaa ja makeutta niin että tuntuu. Aijai, yksi mieleenpainuvimmista kahvin tuoksuista vähään aikaan. Perheen kolmevuotias pikkubarista innostui myös haistelemaan papuja pussista, ja hänen reaktio oli innostunut; ”tämä tuoksuu ihan teeltä!”. No voi tuoksusta toki löytää myös teen kaltaisia vivahteita.

Valmistin geishaa aluksi perinteisellä 1:2 -espressoreseptillä (18 g kahvia – 36 g valmista espressoa) tähdäten 25…28 sekuntin aikaikkunaan. Maku oli sinällään oikein mainio, mutta jotenkin päädyin kokeilemaan tätä hivenen pidempänä uuttona, ja se kannatti. Myllyä (Kinu M47) pari kliksua karkeammalle, ja 40 gramman pintaan laskettuna espresson mausta poistui tiukemmassa shotissa esiin noussut karvas vivahde. Colombia geisha on erittäin makoisa espresso, täysin erilainen mitä viime aikoina on tullut juotua ja pelkästään hyvällä tavalla. Maku on raikas ja mukavan hapokas, mutta ennen kaikkea se on makea. Hunajan makeus yhdistettynä punaherukan raikkauteen ja kirpeyteen on todella toimiva kombo. Jälkimaku on pitkän makea ja suutuntuma täyteläinen. Tämä toimi äärimmäisen hienosti myös cappuccinossa, jossa hunajainen makeus maistuu mukavasti.

Nyt olisi muuten oiva tilaisuus kokeilla Slurp -kahvielämystä, eli kahvitilausta suoraan kotiin. Nimittäin koodilla REFHFE9TFEHIN saat 5 euron alennuksen tilatessasi kahvielämyksen kotiisi. Se hoituu näppärästi täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *