Hoitovapaan eka viikko alkaa olla voiton puolella. Tätä koti- isän roolia lasten kanssa kotona olisi siis tarkoitus jatkaa vielä ensi vuoden elokuun alkuun saakka. Vapaan alkamiseen kohdistui ainakin itselleni kaikenlaisia odotuksia, mitä kaikkea sitä ehtisikään tekemään. Ja onhan sitä ehditty, on käyty Espoon keskuspuistossa poimimassa mustikoita, kolmesti metsäkerhossa, leikkipuistoissa sekä kahviloissa. On siivottu ruokia seiniltä ja sohvalta, kasattu palapelejä sekä piirretty välillä paperiin ja välillä paperin ohi pöytään. On selvitelty tyttöjen erimielisyyksiä, kun toisella on just se hienompi lelu kädessä. On luettu iso kasa satukirjoja. Aamun tunnit on taas täytynyt ottaa hyötykäyttöön, ja ennen lasten heräämistä on ollut hyvää aikaa pyöräillä pikku lenkki.

Mutta pääasiassa koen selvinneeni aikalailla hyvin. Nyt kun ollaan perjantaissa, sain kumpaisenkin tytön nukkumaan päiväunet yhtä aikaa. Makaronilaatikko uunissa ja kahvikuppi kädessä. Tähän kotona oloon voisi vaikka tottua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *