Jälleen koitti se päivä, kun postiluukusta kolahti eteisen lattialle jotain vähän tukevampaa postia. Itseasiassa näiden pakettien kopsahduksesta jo harjaantunut korva arvaa kyseessä olevan Slurp -kahvilähetyksen. Ei muuta kuin kipin kapin avaamaan, pikkuhiljaa pahvin välistä kurkistaen ja nuuhkien, millaista kahvia olisi tällä kertaa tarjolla. Ja sieltähän paljastui oikein mielenkiintoista papua; Kahiwa Coffee Roasters:n tumma espresso Etiopia Galeh. Kahiwa on pysynyt jostain kumman syystä omalla kohdalla hieman vieraampana paahtimona, ja nyt tuleekin ensipuraisu heidän tuotteeseen.

Tämänkertainen Slurp -espresso on siis tummaksi paahdettua papua Etiopiasta, Gidey Berhe Rettan omistamalta Limmu Kossan tilalta. Kahvi on lajikkeeltaan Heirloomia, eli Etiopialaista kahvin villilajiketta, joka periytyy alkuperäisistä Etiopian metsissä kasvavista kahvilajikkeista. Luomusertifioitu kahvi on kasvanut 1840-2130 metrin korkeudessa ja se on pesukäsitelty siten, että kahvipavun pinnalta pestään ja fermentoidaan pavun pinnalla oleva sokeripinta pois. Paahtoaste on 5-/5.

Kahvipussia availlessa huomio kiinnittyy paitsi tyypilliseen Etiopialaiseen, pienehköön papuun, mutta myös tummapaahtoiseksi kahviksi erityisen makeaan tuoksuun. Tuoksu johdattelee johonkin rusinapaketin tai raparperipiirakan (kyllä, luin pakkauksesta ennen avausta makuluonnehdinnaksi raparperin, enkä saa sitä mielestäni) lähteille. Joka tapauksessa se on mielenkiintoinen ja monivivahteisen herkullinen. Ja niin on itse espressokin! Tätä kahvia espressoksi uuttaessa täytyi myllyn säätöä hakea parikin kertaa reilusti karkeammaksi, sillä se oli ennestään vaaleamman paahdon jäljiltä hienommalla. Mutta kun säätö löytyi, ja kuppiin valui noin 36 grammaa (18 grammasta jauhettua kahvia) espressoa, oli peli selvä. Nyt on todella maistuva kupponen! Makea tuoksu ei ollut lainkaan liioitteleva vihjaus tämän kahvin makuprofiilista, joka on todella TODELLA herkullinen. Tummahkoksi paahdoksi maku on yllättävän makea ja raikas, ja tätä voisi tietämättä kahvista enempää luulla hyvinkin vaaleaksi paahdoksi. Maussa korostuu kirpakka raparperin tai vihreän omenan raikkaus, mutta myös pehmoinen rusinan ja taatelin makeus. Suutuntuma on mukavan pyöreä, ei mikään äärettömän tämäkkä. Jälkimaussa tuntuu kepeä makeus mukavan aikaa.

Mikäli kiinnostus paremman kahvin maailmaan kutkuttelee, niin tässäpä matalan kynnyksen vinkki! Mene Slurpin sivuille ja klikkaa itsellesi huippukätevä kahvielämys -kestotilaus. Sillä saat tuoretta kahvia vaihtuvilta kotimaisilta pienpaahtimoilta suoraan kotiisi tuotuna, juuri sen verran kuin haluat. Ja kun laitat tilaukseen koodin REFHFE9TFEHIN saat siitä 5 euroa alea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *