Kuluneen kesän aikana Helsinkiin aukesi jokunen erittäin mielenkiintoinen pop-up -kahvila, yksi nimeltään Nord Coffee. Ennätin käväistä kyseisessä kuppilassa juuri ennen sen sulkemista alkusyksystä, ja onneksi ennätin, paikka oli kertakaikkisen ihastuttava. Ja siellä sai aivan törkeän hyvää kahvia. Nyt samainen Nord Coffee on lanseerannut oman kahvitilauspalvelunsa Helsingin alueelle. Nord Coffee subscription toimii siten, että riippuen kulutuksesta ja kahvihampaan kolotuksesta sinulle tuodaan kerran viikossa tai kahdessa (ihan henkkoht tuodaan) kotiovelle purkillinen kahvia. Siinä yhteydessä annat tyhjän purkin takaisin vaihdossa, eikä kahvista jää niitä turhia pussukoita jätteeksi. Viikoittain paahdettava, elikkäs tosi tuore kahvi kiikutetaan kotiovelle ilmastoystävällisellä fillarikyydillä. Tilaus maksaa 7 euroa (200 g purkki) / viikossa tai harvemmalla tilaussyklillä kahdessa viikossa. Varsin kohtuullinen hinta tuoreesta, käsin pahdetusta ja varsinaisesta hyvän mielen kahvista.

Tänä päivänä puhutaan kahvin kohdalla paljon sen kestävästä kehityksestä, tehotuotannosta ja siitä, ettei valtaosasta markettikahveja jää itse kahvin tuottajalle juuri mitään käteen. Nord Coffee kertoo avoimesti sivuillaan paitsi mielenkiintoista taustaa säännöllisesti vaihtuvien kahveista, mistä ne ovat peräisin ja kuinka viljelty, mutta myös suoraan hinnan jonka kahvintuottaja raakapavuista saa. Hatunnoston arvoista toimintaa.

Ensimmäinen erä kahvia saapui pohjois-Guatemalasta, Todos Santosin alueelta. Tämä 86 cupping- pisteen pesukäsitelty caturra- lajikkeen papu tarjosi erittäin puhtaan, makean makumaailman, jossa luumua sekä kirsikkaa mahtavassa balanssissa. En malta odottaa mitä herkkua on luvassa seuraavaksi!

Eli Helsingissä asustelevat hyvän kahvin ystävät; nyt klikkaamaan Nord Coffeen kahvit kotiisi täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *