Tänään 1.10. vietetään kansainvälistä kahvipäivää. Ja mikäpä olisi parempi tapa juhlistaa sitä, kuin nauttimalla kupillinen tai kaksi hyvää kahvia. Tälle päivälle tarjoiluksi sopii paremmin kuin hyvin tuore Slurp- espresso, joka saapui postilaatikkoon tuoreeltaan Kaffe Obscuralta. Tämä paahtomestari Lasse Wuoren paahtama vaalea espresso kantaa myöskin kahvipäivään sopivan juhlallista nimeä; Kenya AB Top Rungeto Kii. Tämä varsin houkuttelevalta kuulostava espresso saapuu Kenian Kirinyagan alueelta, tarkemmin Mt Kenyan rinteiltä Rungeto Cooperative Society -osuuskunnasta. Kyseinen osuuskunta muodostuu kolmesta käsittelylaitoksesta, joista tämän kahvin tuottanut Kii Factory on yksi. Osuuskunnan käsittelylaitos vastaa sekä eettisiin että ympäristöllisiin vaatimuksiin, ja heillä on oma järjestelmä prosessoimiseen, arvosteluun sekä erien erotteluun. Kahvi on sekoitus Batian, SL28 sekä SL34 -arabicalajikkeita, jotka ovat kasvaneet 1600-1800 metrin korkeudessa ja pesukäsitelty.

Harvoin kahvipussia avatessa ja papuja haistellessa ilmoille vapautuu yhtä herkullinen yhdistelmä tuoksuja kuin tämän kahvin kohdalla. Kenialaiseksi kahviksi tyypillisen pienikokoisista, silmämääräisesti vaaleaksi keskipaahdoksi paahdetuista pavuista on aistittavissa erittäin makea, sitruksinen tuoksu. Tämä kahvi osoittautui hivenen haastavaksi valmistettavaksi monen muun vaaleamman espresson tapaan, mutta lopulta sopiva jauhatuskarkeus Rocketiin löytyi. Ja se todella palkitsi tämän kahviharrastajan! Kenya AB Top Rungeto Kii tarjoaa uskomattoman hienon makukimaran aistihermoja kutkuttamaan. Espresso on maultaan kirpeän hapokas, jossa suuhn pirskahtelevat makean ruokosokerin sekä greipin maut sekä sitruksinen raikkaus. Erittäin mielenkiintoinen, moniulotteinen makumaailma. Mielenkiinnosta kokeilin kyseistä espressoa myös cappuccinoon, vaikkakin arvelin sen tarjoavan parhaan loistonsa ihan ”raakana” espressona. Maitovaahdon kera tämä Kenialainen espresso maistuu edelleenkin selkeän tunnistettavalta, raikkaan sitruksiselta sekä makealta.

Olisiko näin kansainvälisen kahvipäivän kunniaksi aika tutustua hieman erilaisiin kahveihin, tai vaikkapa aloittaa kahviharrastus? Siihen eväät löytyvät Slurp -kahvielämyksestä! Saat siitä koodilla REFHFE9TFEHIN viiden euron alennuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *