Cappuccino on omalla kohdallani ollut aamukahvi n:o 1 jo jonkin aikaa, tai tarkemmin siitä saakka kun meidän keittiöön hankittiin siihen soveltuva espressokone. Kuluneen viikon ajan onkin ollut erityisen mukavaa aloitella aamuja tämänkertaisen Slurp -espresson kanssa, joka osoittautui melkoiseksi helmeksi tähän tarkoitukseen. Siis cappuccinon maistuvaksi pohjaksi. Tuore postilaatikkoon kopsahtanut Slurp -paketti sisälsi siis kahvia Pietarsaaresta saakka Roger’s Coffeelta. Tarkemmin tutkittuna sisältö osoittautui paahtimon tummaksi Kolumbialaiseksi espressoksi.

Colombia dark tulee Kolumbian Huilan alueelta, Palermon kunnasta. Siellä 1800-2200 metrin korkeudessa kasvavia Castillo sekä Caturra -lajikkeita (blendissä näitä on suhteessa 51/49%) viljelevät Racafe mill -pesuaseman pienviljelijät. Poimimisen jälkeen kahvi on prosessoitu pesukäsittelyllä. Nämä pavut Roger’s Coffee on Pietarsaaressa sijaitsevassa paahtimossa omaan artesaanimaiseen tyyliinsä paahtanut pienellä, ainoastaan 1,5 kilon vetoisella paahtimellaan melkolailla tummaksi. Pavuissa on havaittavissa pientä öljyjen erottumista pintaan, joten voidaan puhua oikeasti tummasta paahdosta. Tuoksu on paahteiseksi kahviksi miellyttävän pehmeä, pähkinäinen ja jollain lailla arvoituksellisen makea.

Itse miellän nämä tummemmat espressot nykyään lähinnä maitojuomien pohjaksi, joihin ne (omasta mielestäni, makuasioita!) tumman suklaan tai pähkinäisen makumaailmansa vuoksi usein sopivat vaaleita paahtoja paremmin. Eikä tumma Kolumbialainen tehnyt tässä suhteessa poikkeusta! Colombia dark on cappuccinossa erittäin miellyttävä, helposti lähestyttävä espresso. Maku on pehmeä, ja siinä on maken pähkinän (paahtimon makuluonnehdinta maapähkinävoista on koko lailla osuva) sekä kaakaonibsin pyöreä maku. Espressona kahvi on matalahappoisena ja makean pähkinäisenä myös mukavan makuinen, varmasti hyvinkin moneen makuun sopiva.

Slurp -kahvit, kuten tämän valloittavan Roger’s Coffeen tumman espresson löydät Slurpin verkkokaupasta. Sieltä klikkaamalla saat tuoretta kahvia haluamasi määrän suoraan postilaatikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *