Suunnittelimme jo aiemmin tälle päivälle lasten kanssa metsäretkeä, sillä säätiedotus meinasi ehkä kevään hienoimpia ulkoilusäitä. Tämä extempore -arkiretkeily on kyllä hoitovapaan ehdottomasti parhaita puolia. Ja se, että Espoon keskuspuiston hienot ulkoilumaastot on ihan kivenheiton päässä. Sinne suuntasimme tänäänkin. Evääksi reppuun valikoitui uudistunut Lehmus Roasteryn keskipaahtoinen Pusupuisto. Kahvi itsessään on itselleni ennestään tuttu juttu, mutta Lappeenrannan pojat on viritelleet kahviin uutta maukkaampaa koostumusta, jota nyt tuli mahdollisuus päästä ryystämään.

Aamupalan jälkeen lastasimme eväät ja kahvit meidän tavarafillarin kyytiin ja suuntasimme tuohon parin kilometrin päähän Espoon keskuspuiston reunalle. Keli oli mukavan rapsakka ja aurinkoinen, mittarin näyttäessä viisi astetta pakkasen puolella. Tuuli teki ilmasta melko raa’an tuntuisen, joka ei onneksi kuitenkaan pahasti metsässä haitannut. Pikku töppöset jaksoivat kipittää kuusikon läpi kumpuilevaa polkua mukavalle taukopaikalle saakka.

Retkieväänä ollut Lehmus Roasteryn Pusupuisto on paahtimon keskipaahtoinen eli city roast kahvi. Lehmuslaisen letkeään tyyliin kahville on annettu paitsi paahto- (3,5/5), täyleläisyys- (4/5), hapokkuus- (2,5/5), mutta myös LESOUS pisteet! (5/5). Ja itseasiassa tämä asteikko pitää melko hyvin kutinsa. Tämä Guatemalan Huehuetenangon alueelta saapuva, 1100-1800 metrissä kasvanut ja pesukäsitelty kahvi (sekoitus Typica, Caturra, Bourbon, Catuai sekä Paches -arabicalajikkeita) on todella miellyttävä retki- arki- tai mikä tahansa muu kahvi. Kahvin maku on todella tasapainoinen, itseasiassa pitkään täytyi miettiä ennen kuin keksin kuinka muuten kahvia kuvailisin. Maussa on todella hienossa balanssissa mukava paahteisuus ja kevyt viinimäinen hapokkuus sekä suklainen suutuntuma. Tavallaan kahvi on kuin paremman hintaluokan perheauto, joka ei millään lailla pröystäile ominaisuuksillaan, mutta vakuuttaa kaikella tapaa olemalla erittäin hyvä juuri näin. Maussa on mukavan hapokkuuden lisäksi myös jännä makeus, joka itselleni toi jollain lailla mieleen siirapin tai poltetun sokerin kaltaiset maut. Pusupuisto on erittäin maistuva kahvi, joka varmasti sopivan paahteisena maistuu myös kahvinsa maidon kera nauttivalle herrasväelle. Entä se lesous, joka oli Lehmuksen havaintojen mukaan asteikolla 5/5? Mielestäni tämä on aivan oikea arvosana kahville, joka ei missään nimessä ole tylsä, vaan täpötäynnä erinomaisen hyvää kahvin makua ja monivivahteista luonnetta. Kun kahvi on näin hyvin maistuva, tasapainoinen ja täyteläinen, on se satavarmasti LESO!

Lehmus Roasteryn lesoakin lesommat kahvit löydät Lappeenrantalaispaahtimon verkkokaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *